След срещата, на която беше коментирано увеличението на заплатите в сектора, чувстваме

...
След срещата, на която беше коментирано увеличението на заплатите в сектора, чувстваме
Коментари Харесай

В ГДИН удовлетворени от постигнатото увеличение на заплатите, но се чудят къде са още от парите им

След срещата, на която беше коментирано нарастването на заплатите в бранша, усещаме задоволство от свършената работа и изпълнените поети по-рано в среща с нас задължения от страна на финансовия министър, както и от страна на политическите партии в Народното събрание, предложили и подкрепили по време на бюджетната процедура двете нараствания от 175 лева плюс 10%. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ).

От синдиката са останали сюрпризирани от обстоятелството, че в Бюджет 2023 не са обезпечени нужните финансови средства за застраховане на отговорностите на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана " за изплащането на сумите, обвързани с признатите единствено преди няколко месеца наредби за изискванията и реда за образуване и погашение на спомагателното заплащане за реализирани резултати в служебната активност.

Протестирали сме по време на всички държавни управления постоянни и служебни от 2009 година насам и все пак ми се желае да отбележа, че не сме организация, която цели на първо място да подстрекава към неодобрение. Но в случаите, в които представителите на институциите нямат предпочитание да се вслушат в гласа на хората, върху които техните решения оказват директно отрицателно въздействие, ние ще продължаваме да прибягваме до митингите, като последна мярка да бъде чут гласа на работещите, сподели Михайлов.

Според него в съответния миг след идването на постоянното държавно управление и извънредно неприятния интервал на влошен обществен разговор по време на служебния кабинет, синдикатът ще търси нормализиране на връзките и ще разчита  на повече чуваемост и намиране на допирни точки с управлението на министерството по значимите за чиновниците въпроси.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР